Monday, October 26, 2009

.:: Penutup Rayer :: .




MyEm0.ComDah 2 mggu rasanyer moon tak mengupdate blog nie, bukan aper terlalu bz ngan kejer2 kat opis. ari nie baru lah ader kelapangan sedikit nak mengeluarkan [khazanah2] pic yg dah ala2 tapai kat dlm camera tu...tapi utk tidak mengecilkan maner2 pihak leh ler layan pic2 maser2 penutup rayer ler gamaknyer.....



hihihi....layan jer lah lubang2 hidung geng2 moon nie....emmmm pattern nielah yg paling [best] sekali...otak dia orang nie kalo nak tahu mmg mereng + gerago


ketawa2 dari mula sampai lah akhir, keras perut asik ketawa, makan + minum.. ini lah geng yg paling best n happening sekali...kalo dah jumper dia orang mmg tak kering gusi lah ader sajer benda nak di ketawakan.....hopefully our frzship will be ever & forever...amin

note: sebenarnyer byk lagi pic yg blum di upload lagi....Syooook holiday pi Sabah....Tguuuu pic yg the latest k..


Monday, October 12, 2009

.:: Jalan2 Cari Makan & Cuci2 Mata ::.





Di sebabkan tak larat nak berjalanMyEm0.Com jauh, weekend lps moon lepak ajer kat IOI, Kulai..dekat sangat ngan umah, jalan kaki pun sampai tapi tak larat lak, tak der mood langsung nak gi jauh2 weekend lepas. kat situ pun macam2 event ader utk orang penduduk Bandar Putra nie cuma layan ngan tak layan ajer. Dah penat berjalan perut lak bunyi nak cari mtk makan...so [terjah] ke sebelah IOI tu ajer area2 Indahpura.Dah lama nak gi situ cuma tak der masa ajer dari dia launching dkt2 dah sebulan lebih dah...baru nie dpt lepak2 kat Old Town ...
MyEm0.Com




macam biasa fikir sejenak ..aper yg nak di makan????? tapi di sebabkan moon tak suka makan nasi mcm biasalah aper lagi [asam laksa] ler jadi pujaan ati ku...yg lain sedap mcm maner pun tak kan ku layan...errrrrrrrrrrrkkkkkkk kenyang walaupun menghirup kuah ajer... lepas mkn terpaksa komen...sama ajer rasanyer ngan Old Town semua....dah 1 resepi tak gitu..
MyEm0.Com



mmgu lepas mmg padat yg amat jemputan ke [open house] memanjang...Huuuuuuhhh lega sikit weekend semlm dpt gak larikan diri dari majlis2 rayer nie. Nielah event yg moon cakap kan tu Pertandingan Baju Raya Beragam tah lah....aper tah namernyer & FC fair yg mmg tak fair dari segi harga dia...tapi layan kan ajer coz nak cuci2 mata ajer...

MyEm0.Com




dalam pada berjalan2 cuci2 mata terpandanglah bende alah nie, tgk tgh S.A.L.E kat [cavenzi] aper lagi sauk ajer lah lagi pun pattern tpt shoe mcm nie mmg moon minat,shoe moon yg melambak tu mmg mintak bli rak baru...balon ajer lah..lain yg di cari lain yg dapat...emmmmmmmmm

MyEm0.Com





Sunday, October 4, 2009

.. Selagi Nyawa Di Kandung Badan ..




Tsunami, Samoa











2 sekali bencana menimpa dunia yg hanya mengambil masa lebih kurang [3 minit] shj, abis ranap harta benda,tpt tggl bersepai kat bumi. Bab nie mmg moon prihatin sesangat especially kalo membabitkan manusia sejagat. Tsunami yg ura2 akan melanda perairan selatan korea/Taiwan dah bertukar lak ke Samoa nie, mmg abis lah semua harta benda. Lebih dasyhat dari 6 tahun yg lalu dia Indonesia & Thailand. Maner tak nyer 8.0~8.3 skala gegaran kat Samoa nie. Kalo blogger ader mengikuti news kat media [16 pulau] di area Samoa ini [hilang] dlm sekelip mata...inilah yang di katakan [Kuasa Tuhan].

MyEm0.Com


Padang , Indonesia


















Pada tanggal 30hb Sept, bermula dengan [7.6 skala] reuter, kali ini Padang,Indonesia & bahagian Sumatra telah di landa gempa bumi di mana telah menelan,meragut & mengorbankan lebih kurang 1100 org mangsa,2400 di hospital & beribu2 lagi mangsa masih hilang. 50% bangunan di sana mmg musnah abis. Gempa kali ini mmg kuat sangat sehingga di kuala lumpur & Johor Bahru turut merasai gegarannyer. Kalo nak ikutkan mmg byk pic2 yg menyayat hati tapi moon tak sampai ati nak melihat[terbayang kalo diri ini berada di tpt mereka] hanya airmata n raungan ajer yg termampu...

MyEm0.Com


note: Amin dan bersyukur coz Malaysia tiada aper2 berlaku, moon berdoa agar negara kita jauh dari malapetaka dan anasir2 jahat...amiin..insaf...