Monday, July 27, 2009

Selamat Jalan...Sayonara...Bye...Dah...



Minggu nie aku terlalu sibuk dengan cutt off especially utk shipment export dan inventory closing.Dengan masalah2 engineering yg buat kepala aku pening kura2 dan masalah persekitaran yg kadang2 buat diri aku terasa amat poyo.Dalam kesibukan aku ini aku masih lagi teringat akan budak2 di bawah jagaan aku iaitu wak,wan & tam yang maner banyak membantu aku n memberi tunjuk ajar dari mula aku menjejakkan kaki di bumi johor ini 2 tahun yang lepas hinggalah ari nie.Walaupun dia orang adalah foreign worker n kadangkala di pandang rendah oleh pihak atasan tetapi tidak bagi aku. Selama 2 tahun nie aku banyak berbincang,berbual dan memberi pendapat.Sangkalan aku kureng tepat kerana selalunyer kiter memandang rendah pada orang lain.walaupun mereka ini hanyalah pekerja dari seberang tetapi ilmuan dan duniawinyer lebih dari aku yg mmg berumur dari mereka.Di sebabkan negara mereka peluang pekerajaan amat sukar walaupun kamu menpunyai segulung ijazah dari universitas tersohor blum tentu menjanjikan aper2 kecuali kamu mempunyai "CABLE" untuk menjadi "ANAK PEJABAT". Kalo kat sini ala2 VIP or kejer ngan gomen lagi. Ketiga2 anak buah aku nie semuanyer mempunyai ijazah dalam bidang kejuruteraan. Lagi yg paling aku salute adalah antara mereka fasih berbahasa Jepun & inggeris.Kalo nak dibandingkan ngan aku nie inggeris ajerlah yg leh di harap kan walaupun muka dia orang nie kadang2 aku tengok tembok pun cantik tapi.....



Hoyeee....bertempat di Restoran Singgah Selalu & berhadapan dgn Danga Bay, Johor...kesemua department aku baik boss ker..kuli ker...berlagak mcm boss pun ader,yg bercuti disebabkan xcident pun datang gak semuanyer berkumpul untuk serbu makan2 dan majlis perpisahan untuk mereka ini.almaklum budak bertiga ini tak der mobil utk ke sana, aper lagi aku lah yg jd "SUPIR" nyer. Kira ini lah jasa aku yg terakhir sblm dia orang berangkat naik pesawat boeing beraper aku tak pasti hahahah...Boss yang belanjer aper lagi kita orang bedal lah aper makanan yg paling mahal kat situ.aku siap jadi batu api aper suruh budak bertiga tu pesan yg mahal2...bila lagi nak pau boss n makan sedap...eeerrrrkkkkkkkk....kenyang perut tanpa ader pembaziran.
Aku doakan agar kalian sucess dlam karier kamu masing2....jgn luper kita orang di sini....Jumper kamu semua di Jakarta tahun hadapan...aku udah booking tiket air asia...hahahaha





2 comments:

  1. salam tuan ponya blog...apesal diorang balik permit habis ker? i polloew

    ReplyDelete
  2. Pandai kau ajar budak-budak tu pau bossnya.

    ReplyDelete