Sunday, August 2, 2009

Yeh...Yeh.....Tawin2 N Nunang2


Mggu lepas aku mmg tak menang tangan nak siapkan gubahan untuk kawan2 yg mtk pertolongan...dengan kesihatan aku tak mengizinkan,almaklum antibodi badan aku nie tak kuat.Lebih takut makan ubat berbanding kena cucuk ngan jarum.Kalo kena cucuk ngan jarum masih leh senyum2 kambing lagi tp kalo dapat ubat besau2 mmg muka terdiam tak terkata.ok lah berbalik pada cerita gubahan2 ni...alkisah pecah lah rahsia pada budak2 opis yg aku leh lah sikit menghias buat2 gubahan nie, so kawan aku pun mtk tlg la utk majlis adik dia,nak tolak kawan tak tolak takut tak leh buat.Nak cari barang2 lagi...mcm biasa bab2 cari bahan2 gubahan nie aku kena tanyer tuan pyer bdan nak stail aper n budget dia beraper.Kadang2 aku pun kasi tahu gak dia orang nie stail yg terkini aper pada dia orang..terpulang sama ada nak pilih opinion aku or mereka ader opion mereka sendiri.Then aku akan tanyer tema aper dia orang nak,warna aper...yg simple2 ajer ker yg vogue gaban pyer...beraper dulang nak kasi...hihihihi dah macm wedding planner gak....utk mggu lepas aku dapt 2 projek...1 utk majlis nikah n 1 lagi utk majlis tunang....



kadang2 dia orang nie mtk gubahan2 yg ala2 kadar ajer almaklum budget pyer pasal..pasal bahan2 nak buat tu tak der masalah bagi aku,aku mmg akan terus ke daerah kota tinggi coz kat saner leh dapat harga yg rendah lagi murah ngan banyak barang2 yg the latest pyer stail.Aku lagi pun dah kamceng ngan nyonya kedai pengantin tu aper lagi aku borong ajer ler...tu yg aku tak update blog seminggu...hihihihi kata orang tolong orang tak yah mtk balasan..aku sekadar tolong mereka sekadar aper yg aku mampu...tak lah macam profesional buat tu...charge mahal2 gler...aku kira harga kawan2 ajer...lagi pun nie kejer part time aku ajer,mengisi msa lapang aku..


Ini pyer project 2 mggu lagi...tema pink..tapi byk lagi bahan yg aku lum dapat lagi dr cik senah nie,kali nie pakai kotak bukan aper nak menghantonyer tu jauh luar poskod cik senah so takut terbalik terbongkang kat kete baik katanyer masukkan dalam kotak transparent nie.Cik senah nie tak nak corak2 yg heavy cukuplah dia ckp yg sedap memandang.Ini lah kali pertama cik senah kita nie nak menghantar pinangan utk sang putera kembarnyer.Alah katanyer nanti sampai saner dibukaknyer jgk....aku layan kan ajer lah ko cik senah..janji ko bergumbira n bahagia....hihihihi




1 comment: