Tuesday, September 29, 2009

.. Kek Bulan @ Moon Cake ..






Ari nie moon nk bukak cerita lain lah..asik citer rayer ajer,mesti ader yg muak nk baca...hihihih ceh konon..nie pun sebenonyer den nak citer pasal rayer gak tapi rayer lain pulak..kisah ari nie di opis..Bukan nak mem[bangga] or [menyanjung] raye orang lain tapi just nak share ajer.disebabkan tpt moon bekerja yg rata2 98% aderlah berbangsa cina,so terpaksalah diriku ini merayekan [Perayaan Kuih Bulan] rayer dia org nie...bedal ajer lah labu janji halal n leh makan..
MyEm0.Com



cuma ini tahun ader kecik sikit dia pyer kek...wah name moon gitu...tak sempat lak nak tanyer naper dia pggl name kuih nie kek bulan...letak lah namer kek tu cakrawala ker..sky ker...storm rider ker..tak peduli nak [NGAP] gak...meleleh tak air liur ku...ishhhhhhh cedapnyer...
MyEm0.Com



jeng..jeng...ta raaaaaaa...lum leh ngap lagi,nie lah wajah sebeno si budak [bulan] nie..leh tahan ar wajahnyer..rasa pun not bad gak...ader berani mahu makan...di nasihat kan jgn makan byk2 nanti muak so amik sesedap rasa ajelah...ini lah dia mini moon cake..under budget kilang ku..hihihihih..tq boss!!!
MyEm0.Com

note: msg from AirAisa mentioned that flight to KK by next month will be delay from the actual flight schedule...emmm will reschedule again all my plan...Air Asia...Air Asia...




Monday, September 28, 2009

.. Corat Coret Rayer 2009 ..






.. Selamat Hari Rayer ..
walaupun dah msk raye ke-9 tapi kite masih terasa lagi bahang rayer...bukan bahang mercun ye.. saner sini bercakap pasal rayer..update pasal rayer..berayer...kuih raye...baju rayer..senang cakap aper2 semua pasal rayer lah,bagi moon tahun nie tak beraper menarik coz kena berkorban aper lagi pasal keje lah.disebabkan diri ku ini yg [SINGLE] tentulah moon tak balik ke rumah [MAK MERTUA] so cuti pun jap & ckup2 ajer...huhuhuu..cedih yg amat
http://emo.huhiho.com


nie yg paling sedih..sop..sop..punggung lum panas lagi dah kena balik bertugas,nasib baik diri ku ini tak ber[laki] kalo tak gerenti cik abang tarik muka coz rayer [ke-3] dah kembali bertugas. nak buek macm maner bukan [daddy] ku yg pyer itu opis...hampeh...dgn jalan yg jam + sedih + igt lauk2 yg ader di rumah,moon tekad utk balik @ kembali ke rumah moon di Kulai...
http://emo.huhiho.com



semalam lah baru berkesempatan beraye jauh sikit dari tpt moon. lepas muntah ijau tgk kejer kat opis mcm dah tak leh tgk lagi dah..bz tahap [gaban] + [kastria baja itam], tapi moon tak peduli nak gi rayer gak...kali nie sempat berkunjung ke rumah saudara mara yg jauh nun di utara Johor area2 segamat n muar sane..yer lah moon nie ddk di selatan johor jauh tu nak pi saner...tapi tak per setahun sekali ajer..let's goooooo
http://emo.huhiho.com

note: tgh plan bler nak buat open house utk kawan2...emmmm


Friday, September 18, 2009

.. Berbuka Posa Bersama2 Geng 3LG ..






di sebabkan udah plan so geng2 ranger 3LG menutup tirai puasa pada tahun nie ngan makan2 lagi kat [Sofitel Hotel & Resort].Moon lah untung coz tak jauh dari umah...bak kata orang jalan kaki pun sampai tapi posa2 maner leh jalan kaki...hihihihi
MyEm0.Com



peh...mmg macam nak meletup perut + senak. maner tak nyer nafsu makan mengatasi segala2 nyer...pak kal ajer tak leh ta pau balik umah...kalo tak mahu mahu mangkuk tingkat...
MyEm0.Com


inilah geng 3LG yg mmg jenis kaki[kaki posing,kaki makan,kaki berangan & segala] lah...pantang npk lauk mmg tak menyesalah kalo bawak ke majlis2 yg byk menu makannyer...tgk lah size badan...tapi semua cover coz bwk family kalo tak....licin semua...
MyEm0.Com


kali nie G.E.N.D.U.T & the geng terpaksa moon interframekan jap kat dlm blog nie...kawan2 teringin lak bergambar ngan si debab nie....biarkan lah kang kempunan lak...Jgn marah..

MyEm0.Com



Tuesday, September 15, 2009

... Kad Raye Melayang2 ...



Kad rayer datang melayang...melayang..bagai burung lepaskan terbang...hiihiihi titipan ini mmg khas utk geng2 [blogger n followers] yg sudi memberi,melayangkan & menghasilkan E-Card rayer yg terlaluMyEm0.Com istimewa,cute miut & lovely.Mmg kreatif sungguh anda semua.Sekali lagi moon nak ucapkan ratusan + ribuan + jutaan kepada pemberi2 kad ini n love u all...muuuaaaaaaahhhh
Kalo moon ade anugerah pertandingan utk E-Card siapa paling N.G.E.T.O.P mmg anda lah semua pemenangnyer.ini antara E-Card from followers yg sempat moon angkut MyEm0.Comke bakul rayer...fuyooo
letih nyer...


from_ihsan


from_dayangjack




from_wai



from_ihsan



from_lisa




from amida_dubai


from_maria sabah



from_suzi



from_mimiloma



from_pn iena


from_nekpp



from_nas uk



from_lyana



from_kuntong





from_teratak impian



from_kak nor




from_kak yatie




from_kak maz





from_kak intan




from_JC




from_ika bangkok




from_kak ieta




from_Hasue




from_Ein



from_cik min




from_aymy kuwait
MyEm0.ComThanks!!! a lot my dear followers & bloggers for this lovely card...